Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Smažené vaječné dukátky
Příprava a vaření 45 minut, 4 porce, bezmasé, snadné, orientační cena 50 Kč.
Ingredience
4 vařená vejce trocha mletého muškátu 200 gramů nivy 3 syrová vejce 30 gramů mandlí nebo mandlových plátků strouhanka podle potřeby hladká mouka podle potřeby rostlinný olej na smažení
Příprava
- Nejprve oloupeme vařená vejce a najemno je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim nahrubo nastrouhanou nivu a najemno nasekané oloupané mandle. Přisypeme 70 gramů hladké mouky, dvě špetky soli i dvě špeky mletého muškátového květu. Do nádoby pak rozklepneme jedno syrové vejce a vše řádně prohněteme, aby se hmota spojila.
- Na trojobal si přichystáme misku s hladkou moukou, misku se dvěma rozšlehanými vejci a misku se strouhankou. Z připravené hmoty tvoříme kuličky. Aby nám z nich při smažení nevytékal sýr, každou z nich obalíme nejprve v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a potom ještě znovu v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Kuličky smažíme na rozpáleném oleji zhruba pět až deset minut ze všech stran. Měly by být rovnoměrně zlatavé, a to po celém povrchu. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Zelný závitek plněný rýží Následující text: Těstoviny se sušenými rajčaty »»»
autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 12.44 | tisk | Recepty |
0 | 128x
