Zelný závitek plněný rýží

Příprava a vaření 45 minut, 4 porce, bezmasé, snadné, orientační cena 50 Kč.

Ingredience

8 zelných listů 1 lžička mleté sladké papriky 400 gramů rýže 250 gramů kečupu 3 menší cibule 1 lžička cukru krupice 3 stroužky česneku trocha soli a pepře 50 ml oleje 1 lžička sušené petrželové natě

Příprava

  1. Zelné listy vaříme v osolené vodě po dobu 5 minut. Pak ihned zchladíme ve studené vodě, osušíme a paličkou na maso rozklepeme košťál. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Cibuli nakrájíme na kostky a česnek nasekáme najemno. Na oleji orestujeme asi polovinu cibulky, přidáme česnek a necháme zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, promícháme a ihned přidáme polovinu kečupu. Dochutíme cukrem, solí, pepřem a sušenou petrželovou natí.
  3. Krátce povaříme a přidáme uvařenou rýži. Vše promícháme a naplníme zelné listy tak, že rýži vložíme na konec zelného listu a zarolujeme. Do zapékací nádoby vložíme na dno cibuli, pokapeme kečupem, mírně podlijeme vodou a přidáme připravené zelné závitky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Jednoduchá krabí směs Následující text: Smažené vaječné dukátky »»»

autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 12.41 | tisk | Recepty | 0 | 135x