Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Zelný závitek plněný rýží
Příprava a vaření 45 minut, 4 porce, bezmasé, snadné, orientační cena 50 Kč.
Ingredience
8 zelných listů 1 lžička mleté sladké papriky 400 gramů rýže 250 gramů kečupu 3 menší cibule 1 lžička cukru krupice 3 stroužky česneku trocha soli a pepře 50 ml oleje 1 lžička sušené petrželové natě
Příprava
- Zelné listy vaříme v osolené vodě po dobu 5 minut. Pak ihned zchladíme ve studené vodě, osušíme a paličkou na maso rozklepeme košťál. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- Cibuli nakrájíme na kostky a česnek nasekáme najemno. Na oleji orestujeme asi polovinu cibulky, přidáme česnek a necháme zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, promícháme a ihned přidáme polovinu kečupu. Dochutíme cukrem, solí, pepřem a sušenou petrželovou natí.
- Krátce povaříme a přidáme uvařenou rýži. Vše promícháme a naplníme zelné listy tak, že rýži vložíme na konec zelného listu a zarolujeme. Do zapékací nádoby vložíme na dno cibuli, pokapeme kečupem, mírně podlijeme vodou a přidáme připravené zelné závitky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Ihned podáváme.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Jednoduchá krabí směs Následující text: Smažené vaječné dukátky »»»
autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 12.41 | tisk | Recepty |
0 | 135x
