Kořeněný koláč

Ingredience:

dvě housky 2,5 dl mléka 1,25 kg mletého masa tři menší cibule dva stroužky česneku 1,5 dl smetany dvě vejce majoránka kmín sůl pepř oregano tři pevnější rajčata 100 gramů strouhaného sýra

Příprava:

  1. Housky rozdělíme na kousky, které namočíme na chvíli do mléka. Pak je vymačkáme a promícháme s mletým masem, drobně krájenou cibulí a česnekem. Masové těsto zjemníme smetanou a přidáme ještě vejce, sůl a koření.
  2. Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem a pak na něj rovnoměrně rozložíme připravenou směs. Povrch pokryjeme plátky rajčat a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dvacet minut v troubě při teplotě 175 stupňů.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Cop kněžny Libuše Následující text: Pravý valašský koláč »»»

autor: Hana Rajdusová | 2. 12. 2013 Po 10.00 | tisk | Recepty | 0 | 1475x