Cop kněžny Libuše

Ingredience:

380 gramů kuřecích prsíček 380 gramů vepřové panenky 380 gramů hovězí svíčkové tři dl červeného vína jalovec sůl grilovací koření dva dl oleje pět dl šťávy z vepřové pečeně jedno dl smetany 150 gramů brusinek jedno dl červeného vína šlehačka petrželka

Příprava:

  1. Kuřecí prsa, vepřovou panenku a hovězí svíčkovou nakrájíme na delší proužky a důkladně prosolíme i opepříme. Jednotlivé prameny pak zaplétáme do sebe ve tvaru copu. Oba konce zajistíme dřevěným párátkem s hrotem.
  2. Hotové copy vložíme do marinády z červeného vína a jalovce a necháme v chladnu nejméně dvě hodiny odležet. Pak je v předem vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Mezitím připravíme omáčku z vepřové šťávy, smetany, brusinek, vína a jalovce, kterou pak na talíři každý cop přelijeme.
  3. Na závěr je ozdobíme kopečkem šlehačky posypaným sekanou petrželkou. Libušiny copy chutnají nejlépe s pikantními plackami.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Dort s vaječným likérem Následující text: Kořeněný koláč »»»

autor: Hana Rajdusová | 2. 12. 2013 Po 09.54 | tisk | Recepty | 0 | 1995x