Zabijačkový guláš zpod Veselého kopce

Ingredience:

sádlo cibule vepřové maso (plecko, bůček apod.), droby (játra, ledvinky, plíčky, slezina, jazyk) vepřový vývar bílý či tmavý chléb z minulého dne pepř kmín česnek majoránka sůl vepřový mozeček

Příprava:

  1. Kostky lehce prorostlého vepřového masa orestujeme na klasickém základu pro guláš. Cibule ale bude o něco méně, aby nepřebila typickou jemnou chuť i vůni zabijačkové lahůdky. Přidáme pokrájené droby a za stálého míchání směs podusíme. Nepodlévat, maso pustí dost šťávy.
  2. Jakmile změkne, podlijeme vepřovým vývarem (nejlépe z ovaru), zahustíme jemně strouhaným chlebem a povaříme. Guláš okořeníme, osolíme, přidáme utřený česnek a necháme znovu přejít varem. Na závěr vše zahustíme pokrájeným mozečkem.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Hravé těstoviny pro dětskou party Následující text: Bruncvíkovo dobrodružství »»»

autor: Hana Rajdusová | 1. 12. 2013 Ne 22.07 | tisk | Recepty | 0 | 475x