Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Zabijačkový guláš zpod Veselého kopce
Ingredience:
sádlo cibule vepřové maso (plecko, bůček apod.), droby (játra, ledvinky, plíčky, slezina, jazyk) vepřový vývar bílý či tmavý chléb z minulého dne pepř kmín česnek majoránka sůl vepřový mozeček
Příprava:
- Kostky lehce prorostlého vepřového masa orestujeme na klasickém základu pro guláš. Cibule ale bude o něco méně, aby nepřebila typickou jemnou chuť i vůni zabijačkové lahůdky. Přidáme pokrájené droby a za stálého míchání směs podusíme. Nepodlévat, maso pustí dost šťávy.
- Jakmile změkne, podlijeme vepřovým vývarem (nejlépe z ovaru), zahustíme jemně strouhaným chlebem a povaříme. Guláš okořeníme, osolíme, přidáme utřený česnek a necháme znovu přejít varem. Na závěr vše zahustíme pokrájeným mozečkem.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Hravé těstoviny pro dětskou party Následující text: Bruncvíkovo dobrodružství »»»
autor: Hana Rajdusová | 1. 12. 2013 Ne 22.07 | tisk | Recepty |
0 | 475x
