Bruncvíkovo dobrodružství

Ingredience:

750 gramů kysaného zelí čtyři vejce 200 gramů hladké mouky sůl majoránka mletý bílý pepř 0,1 litru oleje 350 gramů uzené krkovice dvě cibule 150 gramů pórku 150 gramů mrkve pažitka petrželka

Příprava:

  1. Propláchnuté kysané zelí smícháme s vejci, hladkou moukou, majoránkou, solí i pepřem a směs necháme asi 15 minut odležet v chladničce.
  2. Usmažíme z ní zlatavé placky. Hotové zelníky otřeme papírovým ubrouskem, čímž odstraníme přebytečný tuk. Cibuli, pór, mrkev jemně pokrájíme, petrželku posekáme a společně je opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, trochu podlijeme a krátce zpěníme. Pak vsypeme uzavřenou uzenou krkovici pokrájenou na nudličky a vše znovu orestujeme.
  3. Směsí potřeme zelníky a stočíme je do rolek.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Zabijačkový guláš zpod Veselého kopce Následující text: Kančí hřbet se švestkovou omáčkou a mandlemi »»»

autor: Hana Rajdusová | 1. 12. 2013 Ne 22.38 | tisk | Recepty | 0 | 580x