Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Kuřecí steak porto
Ingredience:
120 gramů kuřecích prsíček 100 gramů hlívy ústřičné 60 gramů žampiónů 40 gramů cibule 30 gramů sterilovaných znojemských okurek 20 gramů másla osm cl šlehačky (smetana 33 %) dvě cl portského (nebo jiného polosuchého) vína sůl drcený kmín bílý pepř
Příprava:
- Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem. Pak je zvolna opečeme na másle, jež se nesmí přepalovat. Tomu předejdeme, když k němu přidáme trochu rostlinného oleje.
- Hlívu nakrájíme na silnější, znojemské okurky na jemnější proužky, cibuli na menší kostky a žampióny rozdělíme na čtvrtky. Houby i zeleninu orestujeme ve výpeku z kuřecích prsíček, zalijeme šlehačkou, portským vínem, okořeníme drceným kmínem, lehce osolíme a vše krátce povaříme (redukujeme). Na tento základ položíme opečená kuřecí prsa a pět minut je pečeme v troubě. Podáváme s novými brambory sypanými pažitkou.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Těstoviny s houbovou omáčkou Následující text: Lázeňské kuřecí párky v pórkovém těstíčku »»»
autor: Hana Rajdusová | 27. 11. 2013 St 10.40 | tisk | Recepty |
0 | 142x
