Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Těstoviny s houbovou omáčkou
Ingredience:
500 gramů krátkých těstovin 250 gramů žampiónů nebo čerstvých hub 150 gramů anglické slaniny 0,5 litrů mléka dvě lžíce hladké mouky jedna cibule rostlinný olej sůl oregano bazalka tymián pepř
Příprava:
- Na omáčku jsou nejlepší čerstvé houby, ale dobré budou i žampióny. Drobně nakrájíme 200 gramů, zbytek necháme na ozdobení. Podobně to uděláme také s anglickou slaninou. Pak nakrájíme i oloupanou cibuli a spolu s připravenými houbami, slaninou a trochou oleje osmahneme na pánvi. Okořeníme, osolíme, přidáme hladkou mouku a postupně přiléváme mléko.
- Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme, necháme zchladnout a zatím uvaříme těstoviny. Než budou těstoviny hotové, omáčku rozmixujeme a pak ji udržujeme stále teplou. Zbylé houby a slaninu nakrájíme na plátky a lehce je orestujeme dozlatova.
- Z těstovin slijeme vodu a do ještě vroucích omáčku rychle zamícháme. Chuti se tak lépe spojí. Na talíři je pak ozdobíme plátky hub a slaniny.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Špagety s boloňskou omáčkou Následující text: Kuřecí steak porto »»»
autor: Hana Rajdusová | 27. 11. 2013 St 10.28 | tisk | Recepty |
0 | 130x
