Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Špagety s boloňskou omáčkou
Ingredience:
500 gramů špaget 300 gramů mletého hovězího masa 200 gramů mrkve 200 gramů petržele 800 gramů rajčat (velká konzerva loupaných rajčat) dvě cibule tři stroužky česneku 100 gramů rajského protlaku dvě dl suchého červeného vína sůl cukr vinný ocet olej oregano bazalka bobkový list pepř
Příprava:
- Nejprve uvaříme špagety. Než budou hotové, připravíme k nim boloňskou omáčku, která je královnou těstovinové kuchyně. Existuje na ni spousta receptů, my jsme vybrali ten s hovězím masem.
- Ve vařicí vodě krátce spaříme rajčata. Pak pokrájíme na kostičky cibuli, krátce ji orestujeme na oleji, přidáme maso a vše prudce opékáme. Osolíme a podle chuti okořeníme – nezapomeneme na rozmačkaný česnek. Mrkev a petržel jemně nastrouháme, vsypeme do opečeného masa a za stálého míchání přiléváme červené víno (existují i recepty s bílým vínem). Pro barvu přidáme rajský protlak (ne kečup). Okyselíme octem a osladíme, není to ale nezbytné.
- Směs asi dvacet minut dusíme pod pokličkou. Jakmile se rajčata dobře rozvaří, je omáčka hotová. Promícháme ji s těstovinami a povrch posypeme strouhaným parmezánem.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Šidlenský plátek Následující text: Těstoviny s houbovou omáčkou »»»
autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 22.57 | tisk | Recepty |
0 | 131x
