Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Šidlenský plátek
Ingredience:
500 gramů kuřecích prsíček 50 gramů vepřové šunky 100 gramů žampiónů 100 gramů broskví 100 gramů hrušek 50 gramů hroznů 100 mililitrů smetany 100 gramů strouhaného eidamu 150 mililitrů stolního slunečnicového oleje 50 gramů solamylu podle chuti karí koření sůl podravka worcester grilovací a steakové koření 50 mililitrů vína Aurelius 2006 výběr z bobulí
- Kuřecí prsíčka rozdělíme na čtyři plátky, lehce je naklepeme a nařízneme okraje. Naložíme je do vinné marinády a necháme přes noc v chladu. Nálev připravíme z vína Aurelius 2006 výber z bobulí, které smícháme s trochou oleje, grilovacím i steakovým kořením a částí karí. Pak ji osolíme a zahustíme solamylem.
- Další den naložené plátky zprudka opečeme po obou stranách na oleji a maso uložíme na teplé místo. Ve výpeku orestujeme kostičky šunky a zaprášíme je karí kořením. Aby se nepřipálilo, hned po zpěnění vše podlijeme smetanou. Přidáme ovoce, žampióny (mohou být sterilované), vrátíme kuřecí plátky a lehce stříkneme vínem. Dochutíme podravkou i worcesterem a maso zasypeme sýrem.
- Steaky necháme krátce zapéci a pak ještě omáčku mírně zahustíme solamylem (kukuřičným škrobem).
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Masové kuličky Následující text: Špagety s boloňskou omáčkou »»»
autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 12.01 | tisk | Recepty |
0 | 124x
