Masové kuličky

Ingredience:

dvě lžíce strouhanky 1,25 dl mléka 50 gramů strouhané cibule 400 gramů mletého masa jedno vejce sůl pepř 2,5 dl masového vývaru jedna velká cibule jedno jablko dvě lžíce másla jedna lžíce hladké mouky čtyři lžíce ostré hořčice kari koření čtyři lžíce smetany jedna špetka cukru

Příprava:

  1. Půlku oloupané cibule nastrouháme, smícháme s mlékem a strouhankou a pak přidáme mleté maso a vejce. Směs osolíme, opepříme a vymodelujeme z ní středně velké kuličky.
  2. Vložíme je do vroucího masového vývaru, stáhneme plamen a při mírném bublání uvaříme.
  3. Z oloupaného jablka odstraníme jádřinec a spolu s druhou půlkou cibule je nakrájíme na kostičky. Cibuli pak zpěníme na másle, zahustíme hladkou moukou, vmícháme připravené jablko a podklad při mírné teplotě podusíme. Přidáme hořčici, kari koření, smetanu a dolijeme vývar, v němž se připravovaly masové koule. Omáčku ještě deset minut povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a pak do ní vložíme pikantní kuličky. Podáváme se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Zastřená vejce v masové fáši Následující text: Šidlenský plátek »»»

autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 11.10 | tisk | Recepty | 0 | 115x