Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Zastřená vejce v masové fáši
Ingredience:
800 gramů mletého masa šest vajec sůl pepř provensálské koření jedno dl mléka jedna houska 100 gramů řapíkatého celeru
Příprava:
- Čtyři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme, omytý celer jemně nasekáme. Kousky housky namočíme na chvíli do mléka a pak vymačkáme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření, připravenou housku, sekaný řapíkatý celer a vše spojíme dvěma vejci. Těsto důkladně promícháme, pak z něj vymodelujeme čtyři pláty a do každého zabalíme po vejci natvrdo.
- Závitky upečeme v troubě, na talíři rozkrojíme a ozdobíme česnekovou pěnou se sekanou pažitkou (recept v redakci). Zastřená vejce lze podávat s bramborem, ale nejlépe chutnají samotná s dobrým pivem.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Poličský řízek Následující text: Masové kuličky »»»
autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 10.55 | tisk | Recepty |
0 | 123x
