Zastřená vejce v masové fáši

Ingredience:

800 gramů mletého masa šest vajec sůl pepř provensálské koření jedno dl mléka jedna houska 100 gramů řapíkatého celeru

Příprava:

  1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme, omytý celer jemně nasekáme. Kousky housky namočíme na chvíli do mléka a pak vymačkáme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření, připravenou housku, sekaný řapíkatý celer a vše spojíme dvěma vejci. Těsto důkladně promícháme, pak z něj vymodelujeme čtyři pláty a do každého zabalíme po vejci natvrdo.
  2. Závitky upečeme v troubě, na talíři rozkrojíme a ozdobíme česnekovou pěnou se sekanou pažitkou (recept v redakci). Zastřená vejce lze podávat s bramborem, ale nejlépe chutnají samotná s dobrým pivem.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Poličský řízek Následující text: Masové kuličky »»»

autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 10.55 | tisk | Recepty | 0 | 123x