Poličský řízek

Ingredience:

jedno kilo mletého masa dvě vejce natvrdo jedno dl mléka jedno vejce dvě lžíce strouhanky 200 gramů měkkého salámu sůl muškátový květ olej na smažení Na obalení: 100 gramů strouhaného sýra dvě vejce 100 mililitrů piva hladká mouka strouhanka

Příprava:

  1. Mleté maso osolíme, okořeníme, zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem, zahustíme trochou strouhanky. Na pomoučeném prkénku pak utvoříme placičky, na které položíme po kolečku salámu a vajíčka natvrdo. Lze doplnit i plátky žampiónů či proužky papriky. Každou placičku přeložíme napůl a okraje pevně stiskneme.
  2. Naplněné řízky obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s pivem, strouhaném sýru a strouhance a pak usmažíme na oleji.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Kuřecí řízky s jogurtovou omáčkou Následující text: Zastřená vejce v masové fáši »»»

autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 10.32 | tisk | Recepty | 0 | 114x