Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Poličský řízek
Ingredience:
jedno kilo mletého masa dvě vejce natvrdo jedno dl mléka jedno vejce dvě lžíce strouhanky 200 gramů měkkého salámu sůl muškátový květ olej na smažení Na obalení: 100 gramů strouhaného sýra dvě vejce 100 mililitrů piva hladká mouka strouhanka
Příprava:
- Mleté maso osolíme, okořeníme, zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem, zahustíme trochou strouhanky. Na pomoučeném prkénku pak utvoříme placičky, na které položíme po kolečku salámu a vajíčka natvrdo. Lze doplnit i plátky žampiónů či proužky papriky. Každou placičku přeložíme napůl a okraje pevně stiskneme.
- Naplněné řízky obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s pivem, strouhaném sýru a strouhance a pak usmažíme na oleji.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Kuřecí řízky s jogurtovou omáčkou Následující text: Zastřená vejce v masové fáši »»»
autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 10.32 | tisk | Recepty |
0 | 114x
