Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Kuřecí řízky s jogurtovou omáčkou
Ingredience:
dva kuřecí řízky (po 100 gramech) sůl mletý bílý pepř dvě lžíce medu jedna lžíce jemně sekaných čerstvých bylinek (např. máta, libeček, zelená petrželka, pažitka) jedna až dvě lžíce citrónové šťávy dvacet gramů oleje Omáčka: 100 gramů nízkotučného bílého jogurtu jedna lžíce sekaných bylinek jedna lžička jemně nastrouhané kůry z důkladně omytého citrónu
Příprava:
- V misce smícháme med, bylinky, citrónovou šťávu a pepř. Omyté kuřecí plátky zlehka naklepeme, vložíme do připravené marinády a necháme je nejméně dvě hodiny v chladničce. Poté je po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji.
- Jogurt promícháme s bylinkami a citrónovou kůrou a touto studenou omáčkou přelijeme hotové řízky. Podáváme s americkými nebo vařenými bramborami, hranolky, rýží či pečivem.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Koláč zvaný prošívaná deka Následující text: Poličský řízek »»»
autor: Hana Rajdusová | 26. 11. 2013 Út 10.14 | tisk | Recepty |
0 | 113x
