Krůtí řízky s houbovou nádivkou

Ingredience:

čtyři krůtí plátky 100 gramů čerstvých hub (i žampiónů) hrst sekaných vlašských ořechů jedno vejce třetina bílé veky nakrájené na plátky lžíce sekané petrželky sůl pepř oregano tři lžíce másla

Příprava:

  1. Veku zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout. Potom ji vymačkáme a přidáme vejce, očištěné, krájené houby, petrželku, ořechy a koření. Osolíme a nádivku důkladně promícháme. Omyté a osušené krůtí plátky uprostřed nařízneme, vzniklou kapsu vyplníme nádivkou a uzavřeme párátky.
  2. Vložíme do pekáčku, podlijeme, přidáme máslo a zakryjeme mokrým a poté vymačkaným pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě a podléváme výpekem.
  3. Před koncem odstraníme papír, aby maso získalo zlatou barvu. Hotové řízky necháme pět až deset minut odležet mimo troubu. Podáváme s bramborem.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Kuřecí gordon bleu s chřestem Následující text: Houbový guláš »»»

autor: Hana Rajdusová | 25. 11. 2013 Po 22.17 | tisk | Recepty | 0 | 115x