Pečený bůček s ragú ze znojemských okurek

Ingredience:

800 gramů bůčku olivový olej mletý pepř sůl 200 gramů cibule jedna celerová nať čerstvý tymián jedna lžička hladké mouky Ragú: dvě hlavičky česneku 90 gramů papriky 60 gramů anglické slaniny 40 gramů kyselých okurek 25 gramů másla jedna cibule

Příprava:

1 .Do kůže bůčku uděláme s centimetrovými odstupy zářezy (ne do masa). Pokropíme z obou stran olejem, vetřeme sůl, pepř, dáme do pekáče kůží vzhůru, doplníme krájenou cibuli a trochu bylinek. Bůček zatáhneme v troubě při 180 stupních, po půl hodině teplotu snížíme a dopečeme pod pokličkou. 2. Maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a přecedíme. Kostičky slaniny orestujeme, přidáme plátky česneku, přidáme plátky česneku, tymián, kostičky okurek a papriky. Osolíme, opepříme a podusíme. Podáváme s nastavovanou kaší z brambor, krup, másla a zakysané smetany.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Staročeská hovězí po znojemsku Následující text: Vepřová krkovička plněná kysaným zelím »»»

autor: Hana Rajdusová | 25. 11. 2013 Po 17.44 | tisk | Recepty | 0 | 119x