Staročeská hovězí po znojemsku

Ingredience:

500 gramů hovězí kližky 70 gramů sladkokyselých okurek trocha nálevu 80 gramů mrkve 50 gramů petržele kolečko ze středního celeru silné jeden cm 100 gramů cibule dvě lžičky mleté sladké papriky čtyři kuličky nového koření dva bobkové listy pět kuliček pepře špetka tymiánu sůl hovězí vývar sádlo 80 gramů uzené slaniny

Příprava:

1 .Na rozpáleném sádle za častého míchání orestujeme do hněda jemně nastrouhanou mrkev, petržel, celer, krájenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme osolené maso a opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem, přidáme vyškvařené kostičky slaniny, okurkový nálev a hodinu dusíme. 2. Maso vyjmeme, omáčku zbavíme koření, prolisujeme (umixujeme), osolíme, a vrátíme plátky masa. Okurky nakrájené na nudličky orestujeme na másle a posypeme jimi maso na talíři.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Hovězí pečené na pivě Následující text: Pečený bůček s ragú ze znojemských okurek »»»

autor: Hana Rajdusová | 25. 11. 2013 Po 17.36 | tisk | Recepty | 0 | 113x