Hovězí pečené na pivě

Ingredience:

500 gramů zadního hovězího 100 gramů paprikové klobásy 125 mililitrů piva (osm stupňů) po snítce petrželky a kopru 100 gramů libové slaniny jedna velká cibule sůl drcený pepř mletý zázvor hladká mouka

Příprava:

  1. Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí i koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme pět hodin marinovat. Kostičky slaniny lehce osmahneme s jemně krájenou cibulí a přidáme maso s nálevem. Osolíme, okořeníme a pod pokličkou zvolna udusíme.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, zasmahneme a podlijeme. Povaříme a důkladně přecedíme.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Dráčky Následující text: Staročeská hovězí po znojemsku »»»

autor: Hana Rajdusová | 25. 11. 2013 Po 16.41 | tisk | Recepty | 0 | 111x