Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Hovězí pečené na pivě
Ingredience:
500 gramů zadního hovězího 100 gramů paprikové klobásy 125 mililitrů piva (osm stupňů) po snítce petrželky a kopru 100 gramů libové slaniny jedna velká cibule sůl drcený pepř mletý zázvor hladká mouka
Příprava:
- Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí i koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme pět hodin marinovat. Kostičky slaniny lehce osmahneme s jemně krájenou cibulí a přidáme maso s nálevem. Osolíme, okořeníme a pod pokličkou zvolna udusíme.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, zasmahneme a podlijeme. Povaříme a důkladně přecedíme.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Dráčky Následující text: Staročeská hovězí po znojemsku »»»
autor: Hana Rajdusová | 25. 11. 2013 Po 16.41 | tisk | Recepty |
0 | 111x
