Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Grilované kuře s cizrnou a špenátem
Příprava 40 minut, čtyři porce.
Ingredience:
200 gramů čerstvých špenátových lístků, opláchnutých osm malých (600 gramů) stehenních kuřecích řízků, lehce naklepaných osm lístků koriandru jedna lžíce olivového oleje jedna cibule, jemně nasekaná jedna lžička semínek koriandru, drcených 800 gramů konzervované cizrny (Bonduelle), propláchnuté a okapané šťáva z 1/2 citronu sůl pepř Jogurtový dresink: 200 mililitrů nízkotučného bílého jogurtu dva stroužky česneku, prolisované jedna lžíce mátových lístků, pokrájených 1/2 lžičky sladké papriky sůl pepř
Příprava::
- Všechny suroviny na jogurtový dresink dobře promíchejte v misce. Chuť pak dotáhněte solí a pepřem. Nechte uležet v chladničce. Každý řízek trochu osolte, posypte několika listy špenátu, lehce srolujte a svažte kuchyňskou nití. Na rolku pak dejte koriandrový lístek a odložte stranou. 2. Na pánvi rozehřejte polovinu oleje na střední teplotu. Cibuli a koriandrová semínka restujte za občasného promíchávání asi čtyři minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte cizrnu, 1/2 šálku vody a podle chuti osolte a okořeňte. Nepřikryté vařte mírným varem osm až deset minut, dokud se tekutina nevstřebá. Přidejte zbývající špenát a jednu minutu rychle míchejte, aby lístky jen lehce zavadly. Dochuťte citronovou šťávou a rozdělte na talíře.
- Mezitím rozehřejte gril či troubu na nejvyšší teplotu. Kuřecí maso grilujte či pečte na plechu pokrytém pečicím papírem a pokapaným zbylým olejem asi čtyři minuty z každé strany, až bude pěkně propečené. Kuře podávejte s cizrnou a jogurtovým dresinkem.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Hovězí medové špízy Následující text: Kroupové rizoto s chorizem a houbami »»»
autor: Hana Rajdusová | 22. 11. 2013 Pá 21.54 | tisk | Recepty |
0 | 127x
