Kroupové rizoto s chorizem a houbami

Příprava 55 minut, čtyři až šest porcí.

Ingredience:

50 gramů másla jedna cibule, nadrobno nasekaná dva stroužky česneku, prolisované 200 gramů choriza (španělské klobásy), na plátky 350 gramů ječných krup, propláchnutých jeden litr drůbežího vývaru 250 gramů hlaviček hub (nejlépe hříbků, ale mohou být i žampiony), nakrájených hrst hladkolisté petrželky, nasekané 40 gramů parmazánu, nastrouhaného sůl pepř

Příprava:

  1. V širším kastrolu rozpusťte na středním plameni polovinu másla. Restujte na něm cibuli, česnek a 150 gramů choriza, až klobása zhnědne (asi čtyři minuty). Přidejte kroupy a vývar. Přiveďte k varu. Zmírněte teplotu, zakryjte a pomalu vařte (asi dvacet minut).
  2. Odstraňte poklici a vařte dalších deset minut, až kroupy změknou a vsáknou všechnu tekutinu. Mezitím předehřejte gril či troubu na vysokou teplotu. Dejte zbývající chorizo na plech pokrytý pečicím papírem a grilujte či pečte pěkně dokřupava. Přebytečný tuk odsajte papírovým ubrouskem.
  3. Na pánvi rozpusťte zbývající máslo a dozlatova na něm osmahněte houby (asi pět minut). Houby, většinu petrželky a sýr promíchejte s kroupovou směsí, osolte a okořeňte podle chuti. Hotové rizoto ozdobte na talíři chorizem a posypete zbytkem potrželky.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Grilované kuře s cizrnou a špenátem Následující text: Sekanina s uzeným masem »»»

autor: Hana Rajdusová | 22. 11. 2013 Pá 22.07 | tisk | Recepty | 0 | 179x