Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Hovězí medové špízy
Příprava dvacet minut + marinování, osm porcí.
Ingredience:
120 mililitrů světlé sójové omáčky tři lžíce medu dvě lžíce citronové šťávy dva stroužky česneku, rozdrceného 750 gramů odleželého roštěnce, očištěného a pokrájeného na asi dvoucentimetrové kostky sůl pepř olej na potírání
Příprava:
- Ve velké mělké misce promíchejte kostky masa se sójovou omáčkou, medem a citronovou šťávou. V marinádě nechte asi hodinu, občas promíchejte.
- Rozehřejte gril a mřížku potřete olejem. Maso vsypte do cedníku a nad miskou nechte marinádu odkapat, ale uchovejte ji. Maso osolte a okořeňte a napíchejte na jehly nebo předem namočené špejle. Když je gril rozehřátý do stadia žhnoucích uhlík, grilujte maso, osm až deset minut z každé strany za občasného otáčení. Během grilování špízy potírejte zbylou marinádou.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Kuřecí špízy s arašídovou omáškou Následující text: Grilované kuře s cizrnou a špenátem »»»
autor: Hana Rajdusová | 22. 11. 2013 Pá 21.36 | tisk | Recepty |
0 | 123x
