Hovězí medové špízy

Příprava dvacet minut + marinování, osm porcí.

Ingredience:

120 mililitrů světlé sójové omáčky tři lžíce medu dvě lžíce citronové šťávy dva stroužky česneku, rozdrceného 750 gramů odleželého roštěnce, očištěného a pokrájeného na asi dvoucentimetrové kostky sůl pepř olej na potírání

Příprava:

  1. Ve velké mělké misce promíchejte kostky masa se sójovou omáčkou, medem a citronovou šťávou. V marinádě nechte asi hodinu, občas promíchejte.
  2. Rozehřejte gril a mřížku potřete olejem. Maso vsypte do cedníku a nad miskou nechte marinádu odkapat, ale uchovejte ji. Maso osolte a okořeňte a napíchejte na jehly nebo předem namočené špejle. Když je gril rozehřátý do stadia žhnoucích uhlík, grilujte maso, osm až deset minut z každé strany za občasného otáčení. Během grilování špízy potírejte zbylou marinádou.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Kuřecí špízy s arašídovou omáškou Následující text: Grilované kuře s cizrnou a špenátem »»»

autor: Hana Rajdusová | 22. 11. 2013 Pá 21.36 | tisk | Recepty | 0 | 123x