Plátky v sýrovo-smetanové omáčce

Ingredience:

čtyři plátky z vepřové kýty (čtyři kuřecí řízky) čtyři lžíce olivového (slunečnicového) oleje dvě lžíce zakysané smetany 80 gramů strouhaného eidamu dvě lžíce sekané pažitky dvě cibule sójová omáčka sůl pepř estragon rozmarýn podle chuti další koření

Příprava:

  1. Vepřové plátky lehce osolíme a okořeníme. Pak je velmi krátce orestujeme na části tuku a postupně skládáme jeden na druhý do pekáče se zbytkem oleje. Na každý položíme pár koleček cibule a zasypeme ho strouhaným sýrem. Vše opakujeme, dokud se pekáč nenaplní, a pak plátky zapečeme deset až patnáct minut v troubě.
  2. Mezitím umícháme šlehačku i zakysanou smetanu s trochou sójové omáčky a touto zálivkou pokryjeme rozpečené maso. Pokrm pak ještě vložíme na dvacet až třicet minut do trouby. Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou a pažitkou.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Houbový guláš Následující text: Koláč zvaný prošívaná deka »»»

autor: Hana Rajdusová | 25. 11. 2013 Po 22.30 | tisk | Recepty | 0 | 118x