Dort s vaječným likérem

Ingredience:

šest vajec 20 dkg cukru krupice 12,5 dkg mletých mandlí 7,5 dkg strouhanky dvě lžíce rumu mandlové aroma 50 dkg šlehačky jeden vanilkový cukr 1/8 litrů dobře vychlazeného vaječného likéru plátky mandlí

Příprava:

  1. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Z těch připravíme za postupného přidávání poloviny cukru pevný sníh. Žloutky ušleháme zvlášť se zbytkem cukru a zlehka do nich zamícháme mandlové aroma, rum, madle i strouhanku. Nakonec přidáme i sníh z bílků.
  2. Hotovým těstem naplníme formu a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 35 minut při teplotě 175 stupňů. Po vychladnutí potřeme povrch i boky dortu větší částí ušlehané a vanilkovým cukrem ochucené šlehačky.
  3. Horní obvod pak hustě obroubíme růžičkami pevné šlehačky, boční okraj dortu posypeme plátky mandlí. Doprostřed dortu nalijeme předem vychlazený vaječný likér tak, aby pokryl šlehačku a nevytékal.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Pařížské marokánky Následující text: Cop kněžny Libuše »»»

autor: Hana Rajdusová | 2. 12. 2013 Po 09.47 | tisk | Recepty | 0 | 406x