Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Pařížské marokánky
Ingredience:
25 dkg cukru krupice 8 dkg másla 1,5 dl šlehačky 25 dkg mandlí 7 dkg hladké mouky speciál 12 dkg kandovaných třešní 20 dkg kandované nakrájené citrónové a pomerančové kůry tuk a mouka na plech 10 dkg čokolády
Příprava:
- Kandované třešně, citrónovou i pomerančovou kůru posekáme, mandle spaříme, pokrájíme na plátky a vše promícháme s hladkou moukou. Do šlehačky nasypeme cukr, přidáme máslo a za stálého míchání vaříme, dokud tekutina nezačne růžovět (lehce hnědnout). Stáhneme z ohně, přisypeme připravenou mouku s ovocem a promícháme.
- Na vymazaný a vysypaný plech pak klademe lžičkou malé hromádky ještě horké hmoty. Marokánky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 240 – 260 stupňů. Hrudky se roztečou na malé placičky, které během pečení modelujeme kulatým tvořítkem do kroužků. 3. Pomocí nože se ještě teplé sejmou z plechu a po vychladnutí potáhnou zespodu hustou rozpuštěnou čokoládou.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Kančí hřbet se švestkovou omáčkou a mandlemi Následující text: Dort s vaječným likérem »»»
autor: Hana Rajdusová | 2. 12. 2013 Po 09.37 | tisk | Recepty |
0 | 1782x
