Kančí hřbet se švestkovou omáčkou a mandlemi

Ingredience:

500 gramů kančího hřbetu 150 gramů slaniny 150 mililitrů oleje 500 gramů hovězího žebra na vývar 100 gramů sušených švestek 50 gramů mandlí 50 gramů másla 30 gramů cukru (krystal) 50 gramů hladké mouky 50 gramů švestkových povidel 100 mililitrů vína Rulandské modré 2006 výběr z bobulí podle chuti sůl mletý černý pepř jalovec hořčice

Příprava:

  1. Nejprve uvaříme z hovězího žebra silný vývar. Kančí hřbet očistíme, zbavíme blan a po vlákně protáhneme slaninou. Aby se dobře špikoval, vyplatí se hranolky špeku předem zamrazit. Maso opepříme, potřeme hořčicí, olejem, posypeme drceným jalovcem, stříkneme trochou červeného vína a necháme odležet v chladu. Teprve pak je osolíme, orestujeme po všech stranách, zalijeme vývarem a pod pokličkou udusíme do měkka. Maso vyjmeme a vývar odstavíme.
  2. Rozpustíme máslo, přisypeme do něj cukr a orestujeme společně se sušenými švestkami a mandlemi, které jsme předtím nasekali na hrubší kousky, a vše zaprášíme hladkou moukou. Podlévat budeme červeným vínem Rulandské modré 2006 výběr z bobulí, v němž jsme rozmíchali švestková povidla a vývar z kančí pečeně.
  3. Omáčku dvacet minut povaříme a pak přelijeme na maso.

Dorou chuť!

««« Předchozí text: Bruncvíkovo dobrodružství Následující text: Pařížské marokánky »»»

autor: Hana Rajdusová | 2. 12. 2013 Po 09.29 | tisk | Recepty | 0 | 437x